Абитуриентката Мелиса Храненикова: ПГ „Петър Парчевич“ остава завинаги в сърцето ми

Днес, 16 май, 2024 г. ПГ „Петър Парчевич“ изпрати тържествено абитуриентите си. 

Силно развълнувани и много красиви бяха абитуриентите. Специално за R-NEWS интервю даде абитуриентката Мелиса Храненикова. 

Мелиса Николаева Храненикова е от град Раковски, завършила е основното си образование в  ОУ „Христо Ботев“ – град Раковски. Завършва 12 „А“ клас на Професионална гимназия „Петър Парчевич“ със специалност „Икономическа информатика“, с класен ръководител Снежана Пънкина. 

  • Здравей, Мелиса! Честито дипломиране! 

Здравейте!Много благодаря! 

  • Защо избра да учиш в ПГ „Петър Парчевич“?

-Това е училището на моя град, моята по-голяма сестра е завършила тук. Връщайки се назад във времето се радвам, че съм направила този избор, освен знания, училището ми даде и много приятели за цял живот. Днес ми е тъжно, защото много ще ми липсва моят клас, бяхме много сплотени. ПГ „Петър Парчевич“ остава завинаги в сърцето ми! 

  • Кой беше любимият ти предмет в училище?

-Любимият ми предмет беше физическо възпитание и спорт. Радвам се за възможността да бъда част от волейболния отбор на училището. 

  • Какво най-много ще ти липсва от живота в училище?

-Забавните моменти с моите съученици, те ще останат незабравими. Обичам ги много! Ще ми липсва и моят класен ръководител госпожа Снежана Пънкина, която винаги се отнасяше много добре с нас, за което сърдечно ѝ благодаря! 

  • Къде ще бъде балната ви вечер?

– В град Пловдив. 

  • Какво ти предстои от тук нататък?

-Надявам се, че ми предстоят само хубави моменти. Ще кандидатствам в университет, където се надявам да придобия още знания в сферата, в която съм решила да се развивам.  

  • Пожелай нещо на останалите абитуриенти?

-Всеки край е едно ново начало. Пожелавам им да имат куража да реализират мечтите си, да не се огъват пред трудностите и винаги да вярват, че най-хубавото предстои. 

  • Пожелай нещо на учителите на ПГ „Петър Парчевич“?

-Пожелавам на скъпите ми учители много здраве и щастие. Надявам се да продължат да имат силата да учат и да се грижат за учениците. Да продължат да бъдат най-голямата упора за децата. Училището е вторият ни дом. 

  • Пожелай нещо на учениците, които ще продължат обучението си в ПГ „Петър Парчевич“?

– Пожелавам им тук да придобият много знания, да намерят добри приятели. Да бъдат отговорни, да уважават учителите си и да си помагат. Да реализират нови проекти за подобрението на училищната среда и да имат интерес към уроците. Нека и те завършат успешно средното си образование и да станат горди възпитаници на ПГ „Петър Парчевич“.