Асфалтират ударно улици в Раковски и селата

Близо 4 000 метра улици в населените места на община Раковски се асфалтират ударно това лято. Освен в общинския център рехабилитация и асфалт получават и улици в Стряма, Чалъкови и Белозем.

В Стряма ул.“Иван Вазов“ е с дължина 520 м. и ширина 7м. За асфалтирането й са вложени 570 тона асфалт. В Чалъкови ул.“Марица“ е с дължина 320м. и 7.10 м. широка. И двете улици никога не са имали асфалтова настилка и сега напълно се ново изграждат с по два пласта по 4 см. асфалт.

В началото на другата седмица част от екипа и машинния парк на ОП“Благоустрояване и превенция“ се мести в Белозем, за изграждането на ул.“ Георги Атанасов“ с дължина 1 000 м.

„Повечето от улиците, които се ремонтират, не са виждали асфалт от няколко десетилетия. Вложените средства в обновяването им са изцяло от общинския бюджет , а ремонта се изпълнява от ОП“Благоустрояване и превенция“. Преди да се асфалтира улица“ Георги Атанасов“ в Белозем ще бъде подменен и водопровода.“- обясни директорът на общинското предприятие Петър Антонов.


„В Стряма и Чалъкови улиците вече са асфалтирани с първи пласт асфалт. Приоритет на общинската администрация остава рехабилитация, ремонт и поддръжка на общинската пътна мрежа. Програмата, с която застанах преди три години пред избирателите, за да поискам подкрепата им, я следвам и се стремя да я изпълнявам“, каза кметът на община Раковски Павел Гуджеров.