Белозем посрещна зам. -министъра на транспорта Велик Занчев

С модернизация на  гара Белозем започва модернизацията на жп отсечката Скутаре-Оризово.Това каза заместник – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, който  участва в официалната церемония „първа копка“ на проект  „Рехабилитация на железопътен участък Скутаре-Оризово“. „До началото на 2019 гара Белозем ще бъде модернизирана и ще добие европейски облик“-  добави зам.министър Занчев.

Участъкът е с дължина 26 км и е част от проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас, фаза 2“. За рехабилитацията на отсечката ще бъдат инвестирани 70 млн. лева по линия на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

Тържествен водосвет отслужи отец Петър от местния храм „Св.Георги Победоносец“, а първата копка символично направиха зам.министърът на транспорта Велик Занчев и директорът на Национална компания“Железопътна инфраструктура“  Красимир Папукчийски, заедно с представител на фирмата- изпълнителна ремонтните дейности.

На церемонята присъстваха и кметовете на общините Пловдив и Раковски Иван Тотев и Павел Гуджеров.