Белозем срещу комарите или поредната инициатива на Иван Рангелов

Наскоро екипа на r-news научи за една интересна инициатива, която е била подета от Иван Рангелов  – общински съветник от село Белозем. Кмета на общината е поканил всички оризари развиващи стопанства във село Белозем, кмета на Белозем и по-горе споменатия общински съветник. Целта на срещата е да бъдат взети превантивни мерки срещу комарите. Село Белозем е силно потърпевшо от страничния ефект на оризищата, задържането на много вода предполага наличието на много комари от които селото страда. Самия Рангелов е споделял, че лятото „хората не смеят да си отворят прозорците привечер“. Това което е поискано от оризарите е те когато пръскат с торове и препарати да добавят и препарат за борба с лаврите на комари. Слуховете говорят за това, че на срещата всички са откликнали и са обещали съдействие, но за съжаление обещаното не е като изпълнено. От всички оризари развиващи стопнаства в Белозем НИТО ЕДИН РОДОМ ОТ БЕЛОЗЕМ НЕ Е ИЗПЪЛНИЛ АНГАЖИМЕНТА СИ, единствения изпълнил анагажимента си е Венко Пачов от град Раковски. Парадокса в случая е, че единствения човек от групата оризари склонен да положи грижи за Белозем не е от Белозем.

Поздравяваме Иван Рангелов за поредната добра инициатива. От дейностите на на Рангелов и на още няколко съветника вадим изводи, че в общински съвет май има хора които искат да заслужат заплатите си – Браво!

Колкото до кмета на общината предстои да видим ще има ли мерки срещу не отзивчивите стопани или общината и кметство Белозем ще продължава да търси варианти да им помагат.

В случай, че сме сбъркали някъде в статията моля да ни опровергаете.