БИРФЕСТ РАКОВСКИ 2016

Тази година през дните петък, събота и неделя се проведе деветото издание на традиционния за град Раковски -Бирфест 2016. Събитието се организира от община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров. Бирения фестивал се провежда от лятото на 2008 година. През годините на сцената са гостували много звезди на „Пайнер“, изпълнители от музикални тв реалити формати, известни български оркестри, местни таланти, както и много рок-групи.

Тази година през първия ден, гостите и жителите на община Раковски, имаха възможност да видят и чуят изпълненията на орк.“Млади тракийци“ и фолклорната програма на ПФА „Слав Бойкин“. Веселбата след официалната част продължи с кръшно българско хоро за всички присъстващи. На втората вечер за доброто настроение на гостите се погрижиха фолк певиците Соня Немска и Магда. Местния талант Цветан Лалев от Момино по известен с псевдонима  Ceco Si откри програмата, като представи трите си авторски проекта, като една от песните бе съвсем нова и е озаглавена „Между нас“.

След него да зарадва своите почитатели на сцената се качи Соня Немска, която благодари сърдечно за втората поредна покана на организаторите. Тя сподели, пред всички че е много приятно изненадана, да гостува две години една след друга на бирения фестивал. По време на участието си, също припомни на зрителите, че клипа на една от най-хубавите и песни от репертоара си „В сряда се приготви“ е заснет в Църквата „Свети Михаил Архангел“ преди повече от 10 години, но тя не е забравила снимките, топлото посрещане и съдействието, което е получила тогава. „Раковски, вие сте ми на кадем. Радвам се че пак съм тук, идвам от морето специално за вас“-каза още фолк дивата. По нататък градуса на настроението се покачи още с изпълненията на Магда. Мястото пред сцената се превърна в импровизиран дансинг, на който  освен кръшни танци, се изви и хоро. Забавленията продължиха и на третия ден, програмата на който включваше  рок група „Ренегат“, Дичо и неговата банда. Гостите можеха да се насладят на класическите им хитове, както и да чуят новите, отпивайки традиционното  за бирения фестивал светло пиво. В заключение за Бирфеста може да се каже, че важи приказката “три дни яли пили и се веселили“. В една от следващите ни статии, ще ви запознаем по отблизо с творческите планове и проекти на изпълнителите, гостували на музикалната сцена по време на празника.

Ето и видео: