Благотворително коледно парти, вкусна храна и подаръци за 45 деца в нужда

За поредна година Коледно парти с много изненади събра децата отглеждащи се в Центрове за настаняване от семеен тип в гр. Раковски, гр. Брезово и с. Зелениково, общ. Брезово, както и деца отглеждащи се в семейна среда с нисък социален статус. Организаторите са семейство Юлия и Рангел Матански, Татяна Николова – учител в ОУ „Христо Смирненски“ – град Раковски, семейство Катерина и Иван Масалджийски както и секретарят на общинската комисия за борба с противообществените прояви Веселин Делипетров.

Вярваме, че всяко дете заслужава усмивки и сме сигурни , че и вие вярвате в това, защото добрите дела се правят от хора с красиви сърца.“- сподели единият от „виновниците“ за благородното дело Рангел Матански.

Станало традиционно, тържеството  се превърна във весела детска глъчка огласяща цялата зала. За да бъде празника специален,  за  настроението на децата  се погрижи Ани Иванчева- Власова, която също благотворително влезе в ролята на аниматор и близо 2 часа занимава децата с игри, танци, песни и вълшебства.Детската учителка от ДГ“Щастливо детство“ Нели Иванчева пък запечата в снимки вълнуващия празник отново на добра воля. Прекрасните подаръчни пакета бяха осигурени от Венцислав Пандов.

Кулминацията на празненството бе , когато Дядо Коледа раздаде на всички деца индивидуални подаръци, подарени от хора с добри сърца чрез социалните мрежи. Така всяко дете беше зарадвано с искания и мечтан от него подарък. Партито завърши с празнична торта във формата на коледна елха,  отново изработена от доброволец – Пекарната на Адри.

Момичетата от ЦНСТ Раковски бяха облечени с дънки, блузки , корсети , клинове и рокли на местната дизайнерска марка „Мегс“. Фризьорката Ваня Бодушка пък направи на малките госпожици безвъзмездно прически.

„Специални благодарности на всички , които подариха частица от своето сърце този детски празник да стане реалност. Поклон!“- единодушни бяха организаторите.