Читалището в Белозем се обновява с подкрепата на председателя на Общинския съвет Георги Лесов

Георги Лесов спази ангажимента, който бе поел пред белоземци  да осигури отопление за залата  за танци в местното читалище „Просвета-1909“.  Климатикът е  факт от няколко месеца и танцьорите могат спокойно да провеждат своите репетиции.

Спазил поетото обещание, оттогава  хората се обръщат към него за съдействие и подкрепа относно проблемите си,  по време на приемните му дни в селото. Сега за същата зала е нужна нова подова настилка, тъй като стария линулеум е износен и скъсан. Председателят на местния парламент вече е задействал процедурата по закупуването и поставянето на нова настилка. Техническите характеристики на новия под ще бъдат   съобразени с естеството на използването му.

„Белозем е културният център на община Раковски.Тук се случват едни от най-зачимите културни и арт събития, част от които далеч надхвърлят рамките на Общината. Затова ако искаме да запазим и развиваме селото като културно средище ние трябва да подхождаме приоритетно към всичко съпътстващо това .“

Георги Лесов  учуден как досега не е решен  проблема със залата за танци, където над 100 изпълнители от танцова школа „Тодорови“  от всички възрасти провеждат своите репетиции.

“ Не са нужни милиони за създаване на елементарни условия и комфорт в залата за танци като  нова подова настилка и отопление. Сумата няма да надхвърли 5 000 лева осигурени от общинския бюджет, а в замяна изпълнителите и най-вече децата ще танцуват на безопасен под и на топло.“- добави  Лесов.

Председателят на Общинския съвет се ангажира и с ремонта на зрителната зала. Тя е  затворена отдавна от службата по пожарна безопастност и защита на населението и на практика  не функционира.

По инициатива на Георги Лесов и със съдействието на местния общински съветник Иван Рангелов залата ще бъде обновена с аварийно осветление, система за пожароизвестяване и димоотвеждане.Освен това ще бъде направена профилактика на сценичните съоръжения и реквизит. “ Белозем заслужава да има културен дом, където талантливите му жители целогодишно да се усъвършенстват и да ни  радват с творчеството си.С ремонта на зрителната зала ще се отворят нови  възможности както за самодейните състави от селото, така и за гастрол на гостуващи културно-музикални прояви“.-зааключи Георги Лесов.