ДА ПОДАРИМ УСМИВКА ЗА ВЕЛИКДЕН

Благотворителна кампания от Раковски през Атина до Велико Търново

Албена Иванчева от гр.Раковски, която в момента живее в Атина организира благотворителна кампания за деца от Велико Търново. Чрез страница в социалната мрежа където и вие може да разберете тяхната история/https://www.facebook.com/groups/331680007005082/?pnref=story  тя научава за тях и въпреки че  в онзи момент се намира  далеч от тях се отзовава не веднъж в помощ на нуждаещите се. В края на миналата година, когато за много кратък период от време се беше прибрала в родината, съвместно с местни жители от гр.Раковски и Църквите се събраха различни дарения под формата на дрехи, хранителни продукти, санитарни принадлежности и други, в определения за тази цел неделен ден, който беше посветен на мисиите Албена заедно със сестра Елка, група скаути и родители от град Раковски отнесоха подаръците в дома на учителката Марияна Пенчева, която се грижи за децата в неравностойно положение. Тогава се осъществява и първия им контакт на живо. До този момент са комуникирали само по интернет. Възпитаниците на г-жа Пенчева посрещнаха раковчанската група топло и ги поздравиха с няколко песни и танци. От своя страна малко по-късно в близкия парк скаутския отряд им показа и ги включи в забавни спортни игри.

Към днешна дата Албена отново е решила да помогне на същите децата, като организира благотворителна кампания в Атина под мотото „Да подарим усмивка за Великден“. За тази цел тя собственоръчно е изработила сувенирни тематични за празника свещи, които се надява да продаде и със събраните средства да бъде закупен лаптоп за тях.

Чрез личния си профил в социалната мрежа Албена Иванчева написа следното във връзка с предстоящата благотворителната инициатива:

 

ДА ПОДАРИМ УСМИВКА ЗА ВЕЛИКДЕН

До всички близки и познати по целият свят.
Нека още веднъж, покажем че доброто съществува и направим чудеса за тези деца.
Десет деца, които може живота да им е взел едно, но им е дал много таланти и прекрасни млади учителки загърбили си себе си отдали се на една кауза да дадат по-добър живот на тези прекрасни деца. Всеки един от вас може да помогне с каквото реши .
За тяхната история може да научете от страницата им.
https://www.facebook.com/groups/331680007005082/?ref=bookmarks
Всеки един, който иска да стане техният ангел на Великден, може да им прати на адрес каквото желае.
Адресът в Търново е:
Велико Търново, пощ. код 5007, кв. „Картала”, улица „Иван Момчилов” 40, ет. 3, за Мариана Пенчева. Телефонът е 0898 686 235, а банковата сметка BG17BUIN70011052424808 Велико Търново, Мариана Иванова Пенчева.

Всички в Атина може да закупите от свещите ми които направих за да съберем средства за да купим лаптоп на децата. Който желае нека ми пише.

След този призив  вече има благодетели и част от средствата са събрани, като последната оповестена сума до вчера е 160 евро.