Депутатите от ГЕРБ разясниха на жители на общините в област Пловдив програмата „Родители в заетост“

Депутатите от ГЕРБ – Пловдив – област – Константин Попов, Младен Шишков и Запрян Янков, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков и ръководителя на ЖГЕРБ Евелина Апостолова се срещнаха през почивните дни с жители на общините от областта и разговаря с тях за най-социалното предизборно обещание на ГЕРБ, а именно програмата „Родители в заетост“. „Тази програма щ е реши до голяма степен проблема с липсата на места в яслите и детските градини“, коментира Петков.
Народните представители уточниха, че това е поредното спазено предизборно обещание от партия ГЕРБ. Според програмата бабите и дядовците ще могат да гледат внучетата си и да получат пари за това.
Народните представители разясниха на хората, че програмата е насочена към родителите, които искат да се върнат по-бързо към професията си, а децата им не ходят на ясла или детска градина. Основната й цел е осигуряване на по – доброто съвместяване на професионалния с личния живот на родителите с малки деца и предоставяне на заетост на безработни. По думите им отделените средства за програмата са 20 милиона лева.
Най-важното е желаещите да гледат деца да бъдат записани в бюрото по труда, като възрастта няма значение, обясниха народните представители. Наетите ще получават минималната работна заплата за страната. Най-важното е, че последната дума е на родителите. Те ще са тези, които ще определят избора на детегледач, каза още Розалин Петков.