Децата от детските градини коледуваха при кмета

Броени дни преди рождество, децата от детските заведения на гр.Раковски посетиха кмета Гуджеров в общинска администрация и коледуваха в неговия кабинет, като изнесоха пред него и екипа му кратка музикално-литературна  програма в духа на Коледа. Той от своя страна им благодари за празничното настроение, което създадоха, като пожела весели детски игри и празници, а накрая ги зарадва с коледни подаръци.

В ОДЗ „Първи юни“, градоначалникът гостува лично на голяма група, изгледа тържеството, което бяха подготвили децата и техните възпитатели за родителите  и гостите, сред които бе и енорийският свещеник О.Румен.

Г-жа Гендова поздрави в началото всички присъстващи и отбеляза, че кмета Гуджеров е възпитаник на същото детско заведение. В празничната програма, бяха заложени много сценки, песнички и стихчета, в които присъстваха хваления за Рождество Христово . Това не убегна на О.Румен, който след тържеството подари на групата разпятие на кръста и подчерта, че този празник свързваме най-вече с раждането на Исус, а не толкова с пазаруването и богатите трапези.

И разбира се, не липсваше питка с късмет, която децата разчупиха в трескаво търсене.

Весели празници на всички пожела общинския кмет, като беше напълнил багажника на колата си с подаръци за малчуганите.