Детски волейболен турнир под надслов „Съединение за децата“, Павел Гуджеров: „Община Раковски застава зад всяка една идея, която е за благото на децата“

На 05.09.2019 г. се проведе детски волейболен турнир под надслов „Съединение за децата“. Състезанието беше инициирано от Община Раковски в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

 8 отбора с общо 72 деца се включиха в състезанието. Децата бяха видимо щастливи предвид факта, че те самите подкрепени от Секретаря на МКБППМН – община Раковски Веселин Делипетров се грижаха за организацията, в продължение 40 дни те съставяха отбори и провеждаха усилени тренировки за да може да са сред първенците в турнира.

Малките волейболисти бяха измислили забавни имена за отборите си : The best street I, The best street II, на Майтап, Шампиони,Мацките на квартал Генерал Николаево Николаево, Феноменални, Момичетата от махалата и Губещите се втурнаха в битката за медалите.

 Кметът на община Раковски Павел Гуджеров откри турнира, като поздрави децата за техния ентусиазъм, посъветва ги да играят честно и спортменски и заяви, че макар съперници на игрището, в живота трябва да са приятели и да се подкрепят.

Да подкрепят турнира бяха дошли ентусиасти – фотографи и рефери, които работиха безвъзмездно в името на децата. Отборът „На Майтап“ грабна първото място, втори се класираха отборът на „Губещите“, а бронозивите медали бяха завоювани от „Мацките на Генерала“. Най-важното е, че децата прекраха един забавен ден изпъленен с положителни емоции и показаха хъс и желание за победа. „Ще продължим да насърчаваме децата към спорта и за вбъдеще с още съвместни проекти“ – коментира секретаря на МКБППМН Веселин Делипетров.