Димитър Главчев поздрави боксовата легенда Петър Лесов за рождения му ден

„Честит Рожден Ден, шампионе! Бъди жив и здрав и смел в мечтите си!“ написа в профила си в социалната мрежа кметът на Раковски Павел Гуджеров.
Под неговото пожелание безброй приятели и почитатели изпратиха честитки с пожелания за здраве, успехи и щастие на олимпийския шампион Георги Лесов, който вчера навърши 57 години.
„Целият град празнува тогава олимпийската му титла. Златен на Петър Лесов и си спомням ,че и Йордан Лесов беше стигнал до четвърт финалите. Бъди щастлив Пешо ,защото ти го заслужаваш и славата не те промени да бъдеш стойностен човек. НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙ. НАЗДРАВЕ ЗА ТВОЕ ЗДРАВЕ“
Няма да забравя неговото победно участие в Москва-80!
Петър Лесов е световен шампион по бокс за младежи от Йокохама (1979); олимпийски шампион от Москва (1980); двукратен европейски шампион (Тампере, 1981; Варна, 1983).Той е най-младият български олимпийски шампион. Стъпва на върха на славата само на 19 години.
Интерес събуди и поздрава от Председателя на народното събрание към олимпийския шампион. Г-н Димитър Главчев се присъедини към многото поздрава на кмета Гуджеров пожелавайки здраве и дълголетие на шампиона.
Почетен гражданин на Раковски.