Дирекция „Бюро по Труда“  град Раковски  проведе първата за 2016 година специализирана трудова борса

На 21 април 2016 година по програма и инициатива на Дирекция „Бюро по труда“ град Раковски беше организирана и проведена първата специализирана трудова борса за 2016 година, като тя беше насочена главно към безработни младежи до 29 годишна възраст на територията на община Раковски.

На мероприятието присъстваха 15 работодателя, като интересен бе факта, че имаше представители на малки и големи предприятия не само от територията на община Раковски, но и от община Брезово и община Куклен. Може би представителите на бизнеса не бяха особено щастливи от факта, че на срещата присъстваха около 110 търсещи работа лица, но пък от друга страна това подсказва за изключително минимална безработица на територията на общината, за което трябва да се отправят адмирации към служителите на Дирекция „Бюро по труда“ град Раковски за една добре свършена посредническа работа.

Огромна част от безработните лица също се бяха подготвили добре, като носеха със себе си по няколко комплекта документи за кандидатстване за работа. След края на срещата и представянето на всеки един работодател, регистрираните в „Бюрото по труда“  имаха възможност в неофициална обстановка да зададат своите въпроси към представителите на фирми за конкретната длъжност, която представлява интерес за тях, условията на труд, социалните придобивки и възможността за развитие.

Когато въпросите и отговорите приключиха, всеки един работодател си тръгна с по няколко комплекта документи за кандидатстване от заинтересовани търсещи работа лица.

Ако някой не е имал възможността да присъства на „Специализираната трудова борса 2016“ може да посети Дирекция „Бюро по труда“ град Раковски и да се информира за актуални и представляващи интерес свободни работни места, като към момента са обявени 130 такива.