Доброволци от „Каритас“-Раковски с награда от конкурса „Доброволческа инициатива“ в столицата

В началото на месец декември бяха връчени наградите на участниците в конкурса „Доброволческа инициатива „2016, организаран от национален алианс за работа с доброволци и Фондация „Лале“. За приза бяха номинирани 51 доброволчески инициативи от цялата страна, сред които и благотворителната католическа организация „Каритас“.

Специален гост на церемонията бе президентът Росен Плевнелиев, а младежи доброволци от „Каритас“-Раковски получиха награда грамота, с която бяха отличени за своята работа и инициативи с децата от ЦНСТ Брезово.

Венцислав Чавдаров , който е един от тях сподели:

“ Благодаря, персонално, на всеки един ДОБРОВОЛЕЦ, който отделя от времето си, за да осъществяваме заедно инициативата, в която посещаваме ЦНСТ Брезово. Децата и вие сте успехът, в който се превърна тази инициатива за около година. Тук е моментът да се обърнем и към обществото, за да кажем, че тази година на Коледния базар в църквата на кв.Секирово ще има специална каса, на която всеки, който има желание може да помогне на децата от този дом. А за онези от вас, които искат да си закупят нещо, също има интересни ръкоделия направени от малките сладури от ЦНСТ Брезово.“