Два милиона и половина коледен подарък за Раковски от премиера Борисов

Предоставените с постановление на Министерския съвет средства са за текущи ремонти и належащи инфраструктурни проекти на общината.

Чудесата по Коледа не спират да се случват за община Раковски. След новината за посещението на Негово Светейшество Папа Франциск, Бойко Борисов и правителството одобриха предколеден трансфер в размер на 2,5 милиона лева за обезпечаване реализацията на необходимите ремонти на общински пътища и на улична мрежа. Улиците предвидени за асфалтиране са следните:
1. Улица „Странджа“ – гр. Раковски
2. Улица „Пеньо Пенев“ – гр. Раковски
3. Улица“ Сергей Румянцев“ – гр. Раковски
4. Улица „Алеко Константинов“ – гр. Раковски
5. Улица „Георги Раковски“ – с. Стряма
6. Улица „Иван Вазов“ – с. Белозем
7. Улица „Рила“ – с. Белозем
8. Улица „Сребра“ – с. Белозем

“ С подкрепата на правителството продължава изграждането и рехабилитацията на пътната инфраструктура в общината, а това е приоритет в управленската ми програма от началото на мандата. Предоставената безвъзмездна финансова помощ от кабинета на Бойко Борисов не е никак малка и ще можем да направим 8 нови улици. Благодарение на финансовата подкрепа на правителството и лично на премиера Бойко Борисов ще се обезпечи реализацията на необходимите ремонти на общински пътища и на улична мрежа. Моите лични благодарности заслужават и зам.председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и народният представител Младен Шишков– коментира Министерското постановление кметът Павел Гуджеров.

Раковски е сред малкото общини от Пловдив област възнаградени с този предколеден бонус. “ Приемам този жест на премиера като награда за усилията , които полагаме в борбата с калта по улиците. Община Раковски подготвя проекти с много високо качество. Ние имаме перфектна комуникация с Парламента и Правителството, които подчертавам никога не са оставали глухи към потребностите ни. Исканията ни никога не са били ексцентрични и отлично ги обосноваваме и защитаваме. Бойко Борисов винаги е помагал на Раковски през всичките си години на управление. Щастлив съм , че не ни забрави и този път.“– допълни кметът на Раковски .

„Добра е и новината, че общината вече е стартирала процедурите за избор на изпълнител, което ми дава надежда и кураж, че ще успеем да се подготвим за подобаващо посрещане на Негово Светейшество Папа Франциск по време на неговото апостолическо пътуване.“– сподели народният представител от Раковски Младен Шишков.