Едно от най-невероятните места на Земята – ледените пещери Менденхол

Удивителна ледена картина се разкрива пред очите в югоизточна Аляска. Там се намира глетчерът Менденхол. Ледникът Менденхол е дълъг около 19 километра и се намира в долината, носеща същото име, на 20 километра от центъра на град Джуно в Югоизточна Аляска.

Още по-впечатляващи са ледените пещери, които се намират в самото сърце на ледника.

Ледените пещери Менденхол, Аляска, В ледените пещери Менденхол в Аляска водата тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кух ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят. Ледникът Менденхол е дълъг около 19 километра и се намира в долината, носеща същото име, на 20 километра от центъра на град Джуно в Югоизточна Аляска.

В ледените пещери Менденхол водата тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кухия ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят.

Необикновеният пейзаж е невероятно красив най-вече заради синия си цвят, който се образува от минералите и отразената слънчева светлина.

С всяка година леденият масив намалява поради глобалното затопляне, оставяйки след себе си красивото езеро Менденхол.