Елена Узунова: Силата ми е в културата. Ще работя за развитието на културния и духовен живот на община Раковски

Елена Узунова е кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

Номер в интегралната бюлетина 43 и номер на преференция 107

 

Защо е важна ролята на общинския съветник и с какво смяташ,че ще бъдеш полезна на жителите на община Раковски в новия общински съвет?

Ключова роля в управлението на Общината е общински съвет като законодателен орган. Аз смятам, че с работата си в сферата на културата мога да бъда полезна за израстване на културния и духовен живот на община Раковски. Работя  като секретар на НЧ „Просвета 1909г.“ село Белозем – институция, която е основния двигател за културния живот. Освен това показахме с Генчо Тодоров много добри резултати от нашата работа. Смятам, че за 1 година и половина работа постигнахме много и надградихме върху това, което е правено преди нашето управление в читалището.Тук е нужно да вметна съвместната ни работа с кметство Белозем, учебните заведения на територията на Белозем и църквите – католическа и православна. Когато институциите работят в екип, като тези които изброих по горе, задължително резултата е положителен.

За какво ще работиш ако вотът на избирателите те „сложат“ в местния парламент?

Ако получа кредит на доверие от жителите на община Раковски, ще работя там където е силата ми-  в културната сфера, за да има още по- добра комуникация между общината, читалищата, учебните заведения и църквата.

С какви амбиции влизаш в предизборната надпревара?

Аз съм млад човек и като всеки един такъв си имам своите амбиции. Самата аз от малка съм свързана с  читалището, участвала съм в самодейни състави и танцови групи. Завършила съм  средно- специално образование в гр. Пловдив със специалност хореография и със знанията си смятам , че ще бъда полезна за развитието на културата в общината.

Какво е да си част от печелившия отбор на Павел Гуджеров ?

Разбира се, че всеки иска да бъде победител. За мен беше чест и удоволствие да бъда поканена в този силен екип, но влизам с ясното съзнание, че тук се поемат изключително много отговорности и ще се постарая с този екип да надградим това, което старият общински съвет и кмета Павел Гуджеров постигнаха като видими резултати. Летвата наистина е много висока и съм убедена, че с едно пълно мнозинство на общински съвет от ГЕРБ ще постигнем още по- големи успехи за нашата бурно развиваща се община.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление