Енория „св. Михаил Архангел“ празнува АЛАЙ

На 29 май католиците от повечето страни честваха тържеството на Пресветите Тяло и Кръв Христови, това е празника на Светата Евхаристия. Също е повод хората да се  замислят  върху най-великото от всички Тайнства-Тайнството причастие.

„Много светци, родители и многобройни християни, са „преломили” своя живот, за да защитят достойнството на всички, особено на бедните, отхвърлените и дискриминираните, като знак за любов към целия свят“. Това припомни папа Франциск на евхаристичната литургия за празника Пресвето Тяло и Кръв Христови, която отслужи миналия  четвъртък вечерта пред базиликата Свети Йоан Латерански.

IMG_3331

В гр.Раковски неделните литургии във всички енории бяха посветени на празника Алай. В храма „Свети Михаил Архангел“ гостуваше отец Ярослав Бабик, който служи в Бургас и е един от организаторите на международния младежки християнски фестивал в Белозем. След тържествената литургия с шествие, всички верни се отправиха към двата олтара предварително подготвени за празника на пл.Европа в кв.Секирово  за обожаване на светото причастие.

IMG_3280През това време някои от по малките деца облечени като ангелчета хвърляха листа от рози по пътя. Като цяло празника бе е едно много вдъхновяващо преживяване за всички присъстващи. Малко по-късно литургията завърши с благослов и химна „Тебе Боже хвалим“.