Ето как община Раковски отбеляза 3 – март (снимки)

С редица чествания и тържества беше отбелязан националният ни празник 3 – март.

Малките футболисти от школата на ФК “Секирово” , заедно със своите треньори, поднесоха венци и цветя на паметника на Георги Сава Раковски, като преди това всички те бяха на литургия. “Освен, че тренират футбол , ние се стараем да учим децата на дисциплина и родолюбие, искаме да запалим искрата на патриотизма в тях и те наистина да усетят духа на днешния ден”. Коментираха треньорите от школата.

Ученици и учители от училищата и детските градини в общината също отбелязаха тържествено празника с вълнуващ рецитал и отдаване на почит към героите отдали живота си за Свободата.

В селата на община Раковски също отбелязаха тържествено деня на Освобождението. Слово произнесоха кметовете и председателите на читалищата.

От 17:00 часа започна празнично честване на площад “България” . Вълнуващо слово произнесе заместник-кметът на община Раковски Венцислав Чавдаров. Празничната програма продължи в читалище “Свети Свети Кирил и Методий-град Раковски”. Където имаше поетичен рецитал и песни за България. Програмата завърши с прожекция на българския филм “Възвишение”.