Георги Самуилов е един от собствениците не Ботев Пловдив

От днес официално Ботев Пловдив има нови собствении! Един от новите собстввеници е местния бизнесмен от високо равнище – Георги Самуилов, а другия Румен Чандъров. Двамата са придобили 60% от акциите на жълто-черните, а 1% оства в сдружение Ботев Пловдив.

На пресконференцията президентът Ангел Палийски разкри в каква ситуация е заварил „канарчетата“: „Дълговете, вече са изчистени на 65%. Повярвайте ми, бяха големи! Нямаше нито пари, нито футболисти за продажба. Ситуацията беше тежка и трябваше да търсим бързо средства. Аз поставих условия пари на заем да не се взимат. Започнахме да търсим спонсори – фирми с реклама. От 1 август д 1 декември привлякохме 21 фирми с рекламни договори, като 8 са по-големи договори.

Лицензирането се оказа трудна задача, защото трябваше да се резплащаме с футболисти и мениджъри, но успяхме. Паралелно с това трбяваше да движим и болната тема – стадиона и към момента се правят анализи. Всичко това стана благодарение на двамата, които са до мен. Благодарение на тези хора… те участват във финансирането от 8 месеца“.

Георги Самуилов: „Амбициите ни са сериозни, за да изведем клуба да бъде на необходимото равнище. Ботев в последната 1 година извървя труден път, казусът беше тежък. Ще положим всички усилия съвместно. С едно леко отклонение –  колегата палийски е направил всичко, за да запази Ботев. Програмата ни ще бъде представена на по-късен етап. Трябва да има малко разбиране от страна на феновете, защото ни е необходимо да вкараме Ботев в позицията, в която трябва да бъде. Няма да има промени в ръководсството.

Ангел палийски връчи на двамата по една специална фланелка с техните имена и номер 1912 както и по едно шалче.