ГЕРБ печели изборите за община Раковски

Изключително висока избирателна активност е отчетена в провелите се на 6 ноември избори за Президент и Вицепрезидент на Република  България и за Национален референдум. За община Раковски 55, 53 % от имащите право  на глас са упражнили това свое конституционно право.

Кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев водят в резултатите от изборите за общината.  29,82 % от избирателите са гласували доверие на Цачева и Манушев, 26,32% за Румен Радев и Илияна Йотова , след тях се подреждат Веселин Марешки с 13,3% и Красимир Каракачанов с 10,92 %. Кандидатите с под 3% избирателна активност са Трайчо Трайков – 2,60%, Пламен Орешарски – 2,43 % , Ивайло Калфин – 1,58%.

През изминалия изборен ден, въпреки образувалите се опашки пред урните за гласуване, предизвикани от желанието на българските граждани да упражнят своето право на глас, няма данни за сериозни нарушения. Изборният процес в общината протече в рамките на нормалното, няма драстично забавяне на протоколи от страна на секционните избирателни комисии.