Градският стадион в Раковски – арена на тридневен бирфест

Градският стадион в Раковски ще се превърне в арена на тридневен бирфест, а на един от тренировъчните терени на спортния комплекс „Г.С.Раковски” ще бъдат разположени стотици маси, които да поберат хилядите местни жители и гости от други населени места. Традиционното събитие се организира от Община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров, който ще открие официално 12-ото издание на „Раковски Бирфест” .

Бирения фестивал се провежда от лятото на 2008 година. През годините на сцената са гостували много звезди на „Пайнер“, изпълнители от музикални тв реалити формати, известни български оркестри, местни таланти, както и много рок-групи.

Събитието ще се състои на 9, 10 и 11 август от 20:00 часа на Градския стадион „Георги Раковски“.

Организаторите са се постарали да осигурят максимално разнообразие на бирфеста – да има елегантни тематични шатри на известни марки пиво, за леещата се нонстоп бира е осигурено и подходящо мезе, а за най-малките пък ще има куп детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони. В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста хорото ще завие оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция ще изнесат едночасов концерт. Събота е определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фуриите Гергана и Ани Хоанг и атрактивният Dj ONIX, а в неделната вечер на 11 август градският стадион в Раковски ще се преврърне в рок зона с Теди Кацарова и Дичо и приятели, както и децата от местната музикална школа „Кампа Рекордс“.