История за спасяването на щрауса Иван

След семеен съвет общинския съветник Рангел Матански решил да дари собствения си щраус Иван на зоологическата градина в Стара Загора.Ето каква   история  разказа той по повод това интересно решение:

„По инициатива на Юлия и Богдана решихме да дарим отглеждания от нас щраус Иван на зоологическата градина в Стара Загора. След телефонен разговор се разбрахме това да се случи септември, когато е по-хладно и безопасно за транспорт. Съдбата, обаче реши друго. От бурята в Момино село птицата се подплаши и падна в близкия водоем. Благодарение на светкавичната реакция на ръководството на зоологическата градина успешно реализирахме спасителна акция. В крайна сметка мократа птица се радва на компанията на другите обитатели на зоопарка, с което оставяме частица от сем. Матански там.

Специални благодарности за светкавичната реакция на Директора Доц. д-р Радослав Михайлов и неговия екип. Очаровани сме от съдействието и желанието им да помагат на животни в беда, както и да обогатяват колекцията от притежавани животни! Сега остава Ванчо да покаже всички притежавани от него номера на хилядите посетители“ 🙂