ИЗЛОЖЕНИЕ НА МЕСТНИ ХРАНИ В РУСЕ

 

 

 

Екипът на МИГ Раковски взе участие в изложение на продукти от териториите на местните инициативни групи, прилагащи Стратегии за водено от общностите местно развитие през програмния период 2014 – 2020 г. Събитието беше организирано от Министерство на земеделието в град Русе в периода 09 – 10 декември 2022 г. със съдействието на Община Русе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред официалните гости на събитието бяха ресорният министър Явор Гечев, неговият заместник Георги Събев, който е и ръководител на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков.

Изложението е третото за годината подобно публично събитие, организирано от Министерството на земеделието, и има за цел да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да представят своята продукция пред широката общественост. Това ще даде по-голяма публичност на производителите. На изложението в зала „Арена Русе“ участие взеха представители на МИГ от България и Румъния. Територията на МИГ Раковски беше достойно представена от Ферма „Йовчеви“ – производител на кисело мляко, кашкавал и сирене. Нашият представител успя да впечатли жителите и гостите на града с биологично чистата си продукция и истински вкус, като по-голямата част от представените продукти беше изкупена още в първия ден от изложението.

Международното изложение беше съпроводено от тематичен дискусионен форум, посветен на промотиране продуктите и подкрепата на производителите от териториите на Местните инициативни групи и възможностите за сътрудничество.

Такива изложения са най-краткият път към малките и средни стопанства. Затова екипът на МИГ Раковски изказва специални благодарности към организаторите и взелия участие местен производител, като и към домакините на събитието в град Русе.