Кампанията „SOS! Час внимание!“

 

За трети път ще се проведе Кампанията „SOS! Час внимание!“ в Община Раковски. Припомняме, че  организатори са Община Раковски, БЧК-Пловдив и Трафик СОТ. „Целта и идеята на тази инициатива е да се обърне внимание на хората в нужда със здравословни проблеми, като предимно това са пенсионери“, споделя Кмета на Община Раковски – Павел Гуджеров. Това, което правят за тях доброволците е да им измерят кръвното налягане и нивото на кръвната захар напълно безплатно. „Възрастните хора се нуждаят от внимание и грижа,и често им е нужно някой просто да ги изслуша или да поговори с тях,и ние го правим“, сподели преди време координатора на кампанията Таня Костадинова.

Днес мобилния екип ще започне своята дейност от 9.30ч. в Момино село, след това ще продължи от 11.30 часа в кв.Парчевич на гр.Раковски.

На 15 април графика включва село Чалъкови,също от 9.30ч., а по късно преди обяд в 11.30 часа ще бъдат отново в Белозем, където в края на миналата година стартира за първи път тази  кампанията в Община Раковски. Всички дейности на „SOS! Час внимание!“

са безплатни и поканата за включване  важи към всички жители на изброените по-горе населени места.