Каритас: Еко Кампания „сМисъл за нашия общ дом“ ще стартира на 13 април, 2024 г.

Време е за първата за годината екологична кампания „сМисъл за нашия общ дом“ на „Каритас Витания“.

През целия месец април организацията ще се погрижи за околната среда в Раковски, за да почетем Деня на земята, който традиционно се отбелязва на 22 април.

Започва се на 13 април, когато ще се почистят силно замърсения терен между кв. „Генерал Николаево“ и кв. „Парчевич“, познат като Големите оранжерии по пътя за язовира. От дълго време теренът се е превърнал в произволно сметище. Партньор на инициативата е Община Раковски, която ще подсигури чували и ръкавици, както и ще извози строителните и битови отпадъци.

За акцията се набират и доброволци от града и околните населени места. За да се включите, може да се свържете с  Ръководител доброволци Мария Иванова на телефон: 0899 15 15 62.

През следващата седмица – от 15-ти до 19-ти април ще се проведе и кампания за събиране на текстилни изделия, като дрехи, кърпи, бельо, чаршафи и други. Няма да се събират обувки, килими, пътеки и изтривали, одеяла и юргани. Важно е нещата да са чисти и сухи и опаковани в чували или кашони.

Ненужния си текстил може да донесете за рециклиране в двора на манастира на сестрите Бенедектинтки от 14.00 до 18.00 часа. След края на кампанията всичко ще бъде предадено за рециклиране. Така ще спестим на природата тонове отпадъци и въглеродни емисии.