Кмет и депутат откриха учебната година в Раковски

Кметът на община  Раковски Павел Гуджеров и народният представител Младен Шишков  бяха  гости на тържественото откриване на учебната година в ОУ“Христо Смирненски“. На входните врати на училището беше сложена арка от балони в бяло, зелено и червено, а най-развълнувани бяха първокалсниците. Програмата започна с изпълнение на химна и посрещане на знамето на школото.

Градоначалникът  приветства учениците и учителите, обръщайки се  с предимство към най-малките : „Скъпи първокласници, днес започвате най – вълнуващото приключение във Вашия живот, това в света на буквите и науката. От сърце Ви пожелавам да бъдете упорити в преследването на мечтите си и уверени в способностите си! Не изпитвайте страх, защото там заедно с Вас ще бъдат Вашите учители.

На Вас ученици – на добър час, много знания и невероятни емоции. Желая още по-големи успехи и резултати, които да Ви донесат удовлетворение и много радост!

Скъпи учители, огромно благодаря за всеотдайния Ви труд и обич, с които съхранявате образованието и науката в община Раковски, за търпението и желанието, с които преподавате най – важните уроци на нашите деца. Пожелавам Ви здраве и мъдрост!“

Кметът Гуджеров  направи специален подарък на зам. директора на училището Дияна Пейкова и  курса й  по програмиране и роботика -мултифункционално устройство.

„Професията “учител” е тази, която стои в основата и в създаването на всички останали професии. Неслучайно през последните години държавата полага огромни усилия да върне учителската професия на заслуженото челно място в обществото. Бъдете все така всеотдайни, защото във вашите ръце е по-доброто бъдеще на България.“- каза в приветствието си Младен Шишков.  Народният представител обеща да съдейства за привличането на средства за разширяването на съществуващата училищна база превид увеличаващия се брой ученици.

Първият учебен ден  бе тържествено отбелязан във всички училища на територията на община Раковски.  С много радостно настроение, песни и стихове, с химна на Република България децата посрещнаха началото на Новата учебна 2019/2020 година.