Кметът Гуджеров: За конкурса „Кмет на годината“

Здравейте скъпи приятели,

Имам да ви кажа нещо по повод конкурса „Кмет на годината“, който предизвика доста голям интерес в социалните мрежи, а и извън тях. Както не малко други конкурси и в този, ситуацията съвсем не е такава каквато изглежда.

Каква е точно отговарям конкретно.

  1. В регламента се казва, че няма ограничени на брой гласувания от едно IP.
  2. Ето ви два сайта (най- вероятно има и други) за временна електронна поща , които предлагат бърза и лесна регистрация на e-mail-и , от които да се гласува.

https://10minutemail.com/

https://www.emailondeck.com/

Ако правилно следите мисълта ми това не е състезание за одобрение или подкрепа към конкретен кмет, а състезание по това кой колко хора, за колко часа може да накара да кликат с мишка в сайта, тоест състезание по кликане.

Как го разбрах? И в моя екип се оказа, че има човек, който клика без мое знание, но в един момент кликащите в другите отбори се оказали повече. Много приятели ми предложиха услугите си, след кратък размисъл отказах.

Не мога да си представя как излизам да получавам награда в едно опорочено състезание и почвам да говоря мъдрост след мъдрост като знам как със стигнал до там и за какво състезание става въпрос. За мен е въпрос на себеуважение и морална хигиена. Нямам дълбок комплекс за малоценност и его , чийто глад да задоволявам с кликане.

Най-краткият коментар за този псевдо конкурс съвпада със забележителното изречение, което героят на Оруел в „1984“ записва в дневника си: „Разбирам КАК, не разбирам ЗАЩО.“

Ако мога да се обърна към всички колеги кметове бих казал, че нашето официално състезание за подкрепата на избирателите ни се казва „МЕСТНИ ИЗБОРИ“. Не ви трябват други измислени и незаслужени награди. Дайте всичко от себе си да свършите добре работата, която сте поели и бъдете честни и открити с жителите на общините ви и ако вървейки по улицата имате куража да ги гледате в очите това е вашата награда – ДА, ТОЛКОВА Е ПРОСТО.

Скъпи приятели, жители на община Раковски по повод многото запитвания „как да гласувам за теб“, моят отговор е : Недейте! Защото аз в това състезание не участвам, такава награда на нашата община не е нужна!

Нашият девиз е „Вяра и сила“. Доказали сме се като столица на вярата, духовността и трудолюбието и това е така защото „ХОРАТА СА БОГАТСТВОТО НА НАШАТА ОБЩИНА“.

Моята награда аз вече съм я получил. Тя е любовта на семейството ми, подкрепата на жителите на общината, взаимното уважение между колегите ми в администрацията.

Желая успех на всички участващи в състезанието по кликане!