Кметът на Раковски е в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев

Кметът на Община Раковски Павел Гуджеров  е на двудневно посещение в Европейския парламент в Брюксел

Визитата на градоначалника  е  по покана на на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев. В белгийската столица  присъстват  още  кметове, общински съветници, ръководители и симпатизанти на ПП ГЕРБ от областите София, Пловдив, Плевен, Кюстендил, Търговище и Враца. Участват и ръководители и представители на Фондация „Остров Белене”. Заедно с тях в   Брюксел са  и младежите, които чрез своите успешни кандидатури, бяха избрани в конкурс за млади хора на тема „Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС“, организиран от г-н Андрей Ковачев по случай 9-ти май – Денят на Европа.

Посещението в Брюксел  е  особено полезно за всички участници, заради  възможността да наблюдават и да се запознаят отблизо  с работата на законодателния орган на ЕС и  на европейските институции от първа ръка.

По време на визитата те ще имат възможността да опознаят механизма на работата на евродепутатите в рамките на парламента.

Вчера  пред  членовете на делегацията бе изнесена информационна лекция за Европейския съюз, неговите политики и функционирането на европейските институции.

Как функционират Европейският парламент, Европейската комисия и Съветът на Европа, каква е работата и  ролята на ЕП в процеса на взимане на решения в ЕС –отговори на тези и на много други въпроси получиха участниците в делегацията.