Коалиция та дрънка …ама на празно

Непочтеност или откровени лъжи от Мария Джатова

Колко ли ниско може да падне един човек, за да се „вреди“ в общински съвет или в преследването на малко по-добър изборен резултат?

Интересен въпрос, чийто отговор предстои да видим в хода на кампанията МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 . Принципно се стараем да сме безпристрастна медия, но късата памет и лъжите често обострят нашата имунна система. Повода за статията е пресконферецията, на която Мария Джатова представи своите кандидати за кметове.

Претендентът за общинския кметски стол изброява приоритетите, на които ще заложи ако стане кмет.“Бюджетът на общината да е разпределен пропорционално и справедливо на всички населени места, не в някои селища да се дават много пари , а за други -нищо.“ След тези думи на г-н Иванов оставаме с впечатлението , че в новосформираната коалиция или не си говорят помежду си и нямат единна позиция по приоритетните въпроси залегнали в предизборната им програма, или изобщо липсва такава и всеки си говори самосиндикално. Защото мнението на г-жа Джатова относно работата на кмета Павел Гуджеров именно по тези точки е диаметрално различно от това на Костадин Иванов. „Усилията на общинската администрация и кмета П. Гуджеров трябва да бъдат подобаващо отбелязани. Благодаря им, че се грижат еднакво за всички населени места и никога не усетих неглижиране на селата, спрямо общинския център. Успех на новите общински съветници!“- написа Мария Джатова в личният си профил в социалната мрежа.

Сигналите, които дават още на старта новите стари селски играчи са най-малкото объркващи за нас като електорат, предвид и политическата биография на кандидатите за общински кмет и за кмет на с.Стряма. Кметове с мандати от ПП ГЕРБ, преди това единият член на БСП, сега отново завой наляво към олекотената версия на БСП, тоест АБВ та чак до монархическата НДСВ. Нерде дясно политическо пространство, нерде АБВ И НДСВ?

Има ли и каква е целевата група, която ще припознае тези политически номади, юрнали се да се домогнат или запазят собственото си статукво без грам морална хигиена, без граждански свян и срам от лъжи предстои да разбeрем.

На въпросната пресконференция подкрепа към Костадин Иванов обяви Мария Джатова, която доскоро е била общински съветник от НДСВ в Раковски, но е напуснала. „Напуснах Общинския съвет поради причината, че там до такава степен управляващите властват, че е безсмислено съществуването на един или двама представители в местния парламент,  различни от ГЕРБ.”

Учудващо е защо се налага г-жа Джатова да лъже така безочливо и да изглежда непочтенна в очите на всички жители на община Раковски. Та нали сама тя се похвали в личната си facebook страница, че й предстои да стане нотариус ? Доколкото ни е известно всички нейни колеги в общински съвет й пожелаха успех, нещо повече госпожата е направила и скромна почерпка по този повод. Всички са се разделили като приятели и в един момент тя била напуснала заради това, че били двама. Да де ама гражданите на община Раковски , които имат и най-малък интерес към местната политика знаят, че лъже, защото тя го каза публично. За всички е ясно, че изказа откровени лъжи, както е ясно, че и дори Мария Джатова сама да влезе в Общинския съвет , докато не излезе нещо по-добро пак ще седи там. А защо г-жа Джатова не стана нотариус можем само да гадаем.

Въпросите, които възникват са няколко:

1. Защо се налага да кандидатите за местна власт да лъжат и да бъдат непочтени?

2. Има ли да изтъкнат нещо направено в полза на обществето от тях за годините, в които са били на общинската ясла и чинно са си взимали месечната заплата или липсата на такова нещо е причината да са непочтени в лъжите и изказванията си?

3. На къса обществена памет ли ще залагат главно през тази кампания или имат и други скрити ходове?

4.Колко съветника трябва да влязат, за да не са малко и ако пак са двама-трима г-жа Джатова веднага ли ще излезне от общинския съвет, знаейки колко корави и непробиваеми са общинските съветници на ГЕРБ или ще поостане на удобното столче да не губи заплатка докато някаква по-добра оферта не излезе на хоризонта? (дай боже пак нотариус )

4.От групата на г-жа Джатова е имало кандидати които са заемали постовете кмет на населено място. Защо няма такъв, които да повтори партньорството с нея?

За пример привеждаме и въртеливия кандидат Костадин Иванов, които след един мандат с г-жа Джатова без всякакви скрупули я отсвири и прегърна по-добрата сделка и сигурно столче с ГЕРБ.