Мария Пенишева е новият директор на Детска градина „Щастливо детство“ – град Раковски

От 9-ти юли, 2024 г. за директор на Детска градина „Щастливо детство“ е назначена временно Мария Иванова Пенишева.

Мария Пенишева е на 33 години и е от град Раковски, омъжена е, има две дъщери.

Магистър по Алтернативи в предучилищната и началната училищна педагогика от ПУ „Паисий Хилендарски“, бакалавър със специалност предучилищна и начална педагогика от същия университет. Средното си образование е завършила в ПГ „Петър Парчевич“ – град Раковски.

Мария Пенишева има деветгодишен опит като учител в детска градина, придобила е V, IV и III професионално-квалификационна степен, а в момента кара II.

Като основна мисия в работата си Мария Пенишева определя поставянето на основи в личностното развитие на децата, като ще се стреми да съчетава добрите традиции и необходимостта от модернизация на образованието.

Новият директор даде заявка да превърне детската градина в място, където децата да се чувстват щастливи, защитени, разбирани и подкрепяни.

„Съзнавам добре, че този пост представлява голяма отговорност, моя цел е детската градина да бъде по-отворена, повече да се знае за това, което правим. Ще наблегна на утвърждаването и обогатяването на качеството на педагогическата среда и привличане на родителите за подпомагане на образователния процес чрез ефективно сътрудничество.“ Заяви новият директор пред репортер на R-news.