Младежи от МГЕРБ- Раковски гостуваха в Парламента

Младежи от МГЕРБ – Пловдив област, сред които и петима активисти от МГЕРБ- Раковски посетиха Народното събрание. Александър Пачов, Генчо Тодоров, Венцислав Чавдаров, Лъчезар Говедарски и Петър Хамбърлийски бяха част от младежката визита на областната структура на ПП ГЕРБ.

В Парламента младежите имаха възможност да научат накратко за най-важните исторически факти за Народното събрание, както и да се запознаят с работата на депутатите. Те присъстваха и на част от дебатите в залата.

Хореографът и председател на настоятелството към НЧ“Просвета“ Генчо Тодоров от Белозем прекрачва прага на Парламента за първи път, а за юриста Венцислав Чавдаров от Раковски това е второто посещение.

„Наптави ми впечатление, колко топло и гостоприемно бяхме посрещнати и настанени в пленарна зала по време на дебат . Да се докоснем до тези моменти, в които се взимат изключително важни решения за едно по-добро бъдеще на България , а самото преживяване ще остави траен спомен в моето съзнание . Срещата с малка част от ядрото на ПП ГЕРБ бе като приятелска топлина. Както спомена на няколко пъти нашият народен представител г-н Младен Шишков, обръщението му към нас беше скъпи приятели , което за мен лично е признак за едно голямо доверие и уважение. И след дебати и дискусии си направихме една обща снимка , която да ни напомня ,че ,,СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА “.- емоционален бе артистът Генчо Тодоров.

„Силно впечатление прави повишаването на парламентарната култура. Усещането за кавги и разпри е различно от това, което виждаме в медиите. В Народното събрание по-голямата част от депутатите всъщност изпълняват своя морален ангажимент към обществото стараейки се да свеждат до минимум спорните моменти и бидейки изключително дипломатични и внимателни.“- сподели Венци Чавдаров.

Александър Пачов също е за първи път в Народното събрание. Той е студент 4 курс „Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ „Любен Каравелов“ – гр. София.

„Хареса ми атмосферта. Интересно и полезно е да присъстваш на живо по време на дебати в пленарна зала, да бъдеш свидетел от първо лице на държанието на депутатите, особено невербалнната комуникация между тях.“- коментира Сашо Пачов.

Младежите имаха шанса да се срещнат и да поговорят и с председателя на Парламента Цвета Караянчева както и с другите народни представители от Пловдив област ген.Константин Попов, Младен Шишков, д-р Христо Грудев и Запрян Янков.

Сред обсъжданите теми бяха фалшивите новини, актуалната политическа обстановка в страната, изборите за кандитати за Европейския парламент, местните избори.

Цвета Караянчева и народните представители разясниха пред младите хора защо трябва да се противопоставят активно на фалшивите новини, както важността на изборите и необходимостта от убедителна победа на ГЕРБ.

След срещата народният представител от Раковски Младен Шишков написа в профила си в социалната мрежа :“ Изключително позитивна и зареждаща среща с младежите от ГЕРБ Пловдив-област. Благодаря ви, че ви има! Вие сте бъдещето на България!“