Младите таланти на ПФА“Слав Бойкин“ с първо място на „Широка лъка пее, свири и танцува“

Внушително стълпотворение от подрастващи певци, инструменталисти и танцьори и техните преподаватели от цялата страна се събра в Широка лъка на първия по рода си национален конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“.
Форумът бе открит тържествено в голямата зала на Националното училище за фолклорни изкуства. Над 700 деца и младежи от всички фолклорни области на страната участваха в първото издание на конкурса.

Съгласно регламента в конкурсната програма се представиха деца на възраст от 5 до 18 г., състезавайки се в различни раздели.

1-во място в трета възрастова група, раздел народни танци грабна ПФА“ Слав Бойкин“ Раковски с ръководител Велизар Василев. Младежите получиха диплом и парична награда.

Фестивалът се превърна в празник за Широка лъка и региона, предоставяйки сцена за най-малките таланти на България. Музикалното събитие се организира от Националното училище за фолклорни изкуства-Широка лъка. Пловдивската митрополия е сред дарителите, предоставили средства за наградния фонд на конкурса.