Монсеньор Румен Станев: Хубави думи, но никога не са произнасяни от Папата. В постното време важно е въздържанието, молитвата и милосърдните дела.

В социалните мрежи се разпространи следния пост: 

Яжте каквото искате през Страстната седмица, жертвата не е в стомаха, а в сърцето Хората се въздържат от ядене на месо, но не разговарят с братя, сестри или роднини, не посещават родителите и не се грижат за тях. Те не споделят храната с тези, които имат най-голяма нужда от нея, те държат децата си далеч от техните бащи и майки. Те критикуват живота на другите хора, злоупотребяват с партньора си и т.н. Вкусното „ломо салтадо“ или добре задушено месо не те прави лош човек, както пържената риба не те прави светец. По-добре се опитайте да имате добри отношения с Бог, като правите добро на другите. Нека се опитаме да бъдем по-малко арогантни и по-смирени със сърце“.

Монсеньор Румен Станев използва личния си профил в социалните мрежи за да сподели, че това са хубави думи, но никога не са произнасяни от Папата и, че в постното време е важно  въздържанието, молитвата и милосърдните дела.