Народния представител Младен Шишков бе почетен гост на родното си училище „Христо Смирненски“

Народните представители от ГЕРБ-Пловдив област Младен Шишков и Запрян Янков откриха учебната година в училища в Раковски и село Белащица.

Народният представител Младен Шишков бе почетен гост за тържеството по повод 15 септември на основно училище „Христо Смирненски“ в Раковски. Той откри новата учебна година с пожеланието :“ На добрър час, успешна и ползотворна учебна година, ученици и учители“. Шишков пожела на учениците воля и успех в овладяването на знанията, да бъдат дръзки и да отстояват мечтите си. ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски е от училищата за пример. Това лято екип от преподаватели от учебното заведение спечели проект на тема: „Ключови компетентности в училището от 21 век“ към Център за развитие на човешките ресурси по програма „Еразъм +“. Проектът е класиран на ПЪРВО място от одобрените в страната. В приветствието си към учители и ученици той каза:

Честит празник!
Днес имах честта и удоволствието да открия новата учебна година в родното ми училище ОУ „Христо Смирненски“ гр. Раковски. Днешният ден носи особена енергия и заряд, и неслучайно ние българите го отбелязваме, като светъл празник. 
Обърнах се към преподавателите, като им припомних ангажимента на правителството, да постави като първостепенен приоритет развитието и повишаване качеството на образованието. Увеличението на учителските заплати с 15% още тази есен, двойното им увеличение до края на мандата, премахване на бюрократичните препятствия, ревизиране на системата на делегираните бюджети, са само част от мерките, които са предприети в тази насока.
На учениците пожелах да бъдат активни в училище, въпреки глобалният свят, в който живеем и въпреки огромните възможности за получаване на информация. Защото училището дава не само знания, училището възпитава ценности, учи на морал, чест и достойнство.
Към първокласниците се обърнах с думите: „Днес, прекрачвайки прагът на вашата класна стая, ще влезете в един нов свят – светът на големите. Бъдете здрави, щастливи и достойни граждани на Република България“.
Честит празник!