Национална конференция на лидерите в Пловдив

През изминлиия уикенд млади хора от цялата България се събраха в Пловдив на Национална конференция на лидерите. Председатели на клонове, клубове и активни членове се обединиха в полза на бъдещето развитие в страната. Форумът е първото мероприятие на Национално Сдружение „Младежки Глас” в национален мащаб. Конференцията се провесе в Пловдив за период от 2 дни. Младежите  дискутираха по различни направления включващи 4 основни панела.

„Днес показваме, че не само бъдещето, но и настоящето е в младите хора на България! Потенциалът, който имат те е във всички сфери на обществото. Гордея се, че екипът на най-голямата Организация на младите в страната работи ежедневно за да развива способностите и да подкрепя новото поколение. Продължаваме с още по-големи сили да отстояваме и развиваме позициите на младите хора в обществото, те го заслужават“каза Тодор Йосифов – Национален председател на Сдружение „Младежки Глас” България.

„Изключително ми е приятно да видя толкова много млади хора на едно място. Нашата цел е да чуем от вас какви проблеми имат младите хора. Да се обединим с общи усилия и да поставим тази година 5 съществени проблема, за да ги решим. Основната ни цел е в краят на годината да конкретизираме какво действително искаме да променим, и да набележим мерките и конкретни решения. Пожелаваме успех на форумът” каза Зорница Георгиева – председател на „Дамски дипломатически клуб на приятелството”.

Основните теми, които се засегнаха в младежкия форум обхвана младежкото предприемачество, професионалното и неформалното образование, здравословният начин на живот и различни актуални теми обвързани с ежедневието на младите хора. Младежите представиха анализ от едномесечната анкета на сдружението за проучване на мнението относно аспекти на социалните условия. Над 800 души попълниха и изложиха своите виждания за развитите в България.

„Човек променя стъпка по стъпка вътрешния си свят и след това на свой ред променя всички хора, до които се докосва” каза Борис Вълев, областен председател на Национално Сдружение „Младежки Глас” клон Пловдив.

„Историческа конференция в името на младите хора” каза Вадим Рошманов, национален координатор на сдружението.

Ключовият резултат от националния форум  е създаване на стратегия за развитие на младите в България в следващите 10 години. Форумът се осъществява със съдействието на „Дамски дипломатически клуб на приятелството”.

Връзката на това събитие с нашия град е представителя на община Раковски – Рангел Матански,който бе лектор по темата „Младежко предприемачество“,по време на работните срещи.Също така не веднъж той и екипа му сред ,които младежи от сдружението организираха благотворителни инициативи насочени към домовете в Брезово, Зелениково и Раковски.

Матански разясни, че Младежки глас е първата национално призната младежка организация и към момента се работи към съставяне на 10 годишна стратегия за работа, която ще е готова около септември тази година. Също така стана ясно, че ще се работи и за създаване на структура на младежки глас и в Раковски.

Ето и кадри от събитието: