Национална седмица на четенето в ОУ „ Гео Милев“

През Националната седмица на четенето дните в ОУ”Гео Милев”, с. Белозем бяха наситени с разнообразни и интересни мероприятия и дейности.

В понеделник / 22.10.2018 г./ се състоя детската рубрика „Баба разказва приказки”. Пред децата от подготвителните групи г-жа Петрана Иванова, бивш детски учител , представи света на приказките , който е въображаем и може би по-добър , но в който мечтите се сбъдват и това ни кара да разлистим следващата приказка.

Във вторник / 23.10. 2018 г./ първокласниците посетиха училищната библиотека , където ученици от четвърти клас ги запознаха с творчество на Дора Габе, като им рецитираха нейни стихове.

В сряда / 24. 10.2018 г./се проведе състезание „ Познай коя е приказката ?”.Ученици от трети клас четоха откъси от приказки, а учениците от 2 отгатваха коя е приказката.

На 25 . 10. / четвъртък /се проведоха състезания между учениците от четвъртите класове по паралелки под надслов „ Най- добър четец” и „Най- добър разказвач”. Отличените ученици получиха грамоти.

В петък / 26 .10./ в кампания „ Да подарим книга !” се включиха ученици и учители.Учениците от втори клас осъществиха най- ползотворна акция и дариха 20 книжки за училищната библиотека.

Като финал на дейностите за Седмицата на четенето учениците от групите – ЦДО устроиха богата изложба с илюстрации от любими книги.