Национални информационни седмици за „Осиновяването – сбъднато семейство“ в Раковски

Заповядайте в специално организираните събития на Националните информационни седмици за осиновяването в град РАКОВСКИ на 03.10.2018 г. /СРЯДА/ от 15:00 ч.
Място – Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ (обредна зала) – гр. РАКОВСКИ, ул. „Москва“ № 23
ВХОД – СВОБОДЕН

ПРОГРАМА:
1. Засаждане и осиновяване на цветя;
2. Среща със специалисти, работещи с деца и семейства (осиновители, осиновени и кандидат-осиновители);
3. Представяне на книгата на Дора Прангаджийска – „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“. Авторката е психотерапевт и член на БАОО (http://doraprangadzhiyska.com);
4. Дискусия;
5. Прожекция на филма „Триъгълник от любов“, изработен по проекта на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете“, финансиран от Фондация „Лале“ и Фондация „ОУК“, отличен с наградата „Проект на годината в социалната сфера 2016“;
Събитието се провежда с партньорството на Център за обществена подкрепа – гр. Раковски

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за пета поредна година инициира Национални информационни седмици за осиновяването под мотото „Осиновяването – сбъднато семейство“, която ще се проведе в периода от 24 СЕПТЕМВРИ до 05 ОКТОМВРИ 2018 г., със събития в цялата страна.
Тази година се фокусираме върху промяната на член 105 от Семейния кодекс, според който, „На осиновителите или осиновения може да бъде предоставена информация за произхода на осиновения, когато важни обстоятелства налагат това“.
Тайната на произхода в България спрямо осиновените, продължава да е регламентирана законово и да се практикува, въпреки препоръката от Съвета по правата на човека на ООН за „Въвеждане на законодателство, което забранява тайната на произхода и гарантира правото на осиновения да знае своя произход“.
Мисията ни е да променим обществените нагласи по темата „Осиновяване“ и да подчертаем важността на правото на достъп до биологичния произход на осиновения.Присъединете се към нас!