Новите лица в общинския съвет: Представяме ви Ралица Сатанска

  • Здравейте, госпожо Сатанска! Благодарим Ви, че като част от новия общински съвет се съгласихте да дадете интервю за нашите читатели!

– Здравейте на Вас и Вашите читатели! Благодаря за поканата. За мен е удоволствие! 

  • Вашите имена, възраст и семеен статус?

За тези, които не ме познават, казвам се Ралица Сатанска на 31 години и съм несемейна, все още търся принца на бял кон.

  • Какво е вашето образование?

-Смея да твърдя, че образованието ми е на много добро ниво, благодарение на родителите ми, които инвестираха доста в мен. Средното си образование завърших в град Пловдив в Национална търговска гимназия „Васил Левски“ със специалност „ Счетоводство и контрол“, след това продължих същата специалност във Варненския икономически университет. Но в последствие реших че това да стоя зад бюро по цял ден като счетоводител не е за мен и тогова реших, че трябва да следвам „Право“.

…И така година по късно кандидатствах и  ме приеха в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Право“. Към днешна дата съм дипломиран юрист. 

  • Извън общински съвет, каква е вашата професия?

-Знаете ли, до като следвах право, винаги съм се виждала да работя като съдия или прокурор, може би един ден и това ще стане, но за момента се изявявам като фермер. Семейството ми има ферма за отглеждане на крави и докато учих реших да им помагам, вместо цял ден да се мотая по улиците. Бях планувала да съм във фермата само докато завърша, но толкова се привързах към работата, че и до ден днешен продължавам да работя всеки ден и това стана моята професия, ако можем така да го наречем, защото за мен това не е професия, а по-скоро призвание.

  • Какво е чувството да си общински съветник?

-Интересен въпрос! Когато за пръв път влязох в залата на общински съвет преди малко повече от осем години бях много развълнувана, щастлива, защото не знаех какво ме очаква. Когато този мандат влезнах за първи път, пак в същата зала, чувствата, които изпитах бяха съвсем различни. Вече на една по осъзната възраст и веднъж минала през това, напълно осъзнавам каква отговорност нося и че при най-малката грешка ще понеса доста негативи.

  • Защо решихте да участвате в листата на БСП?

-Защото не бих участвала в листата на друга партия. В моя род, аз съм четвърто поколение социалист (комунист), както искат така да го наричат. Но знаеш ли, аз съм родена и израснала през така наречената демокрация, не съм живяла през комунизма, не се чувствам комунист, но знам че на мен лявата идея ми харесва. Харесвам повечето идеи на марксизма и съм ляво ориентирана в политиката, за това партията е БСП. Но знаете ли, кое ме притеснява относно партиите, че виждам все повече, ляво ориентирани  хора да членуват в десни политически партии. Имам чувството, че в днешно време хората не знаят кое е ляво и кое дясно в политиката.

  • Коя е приоритетната задача като общински съветник?

– През цялата предизборна кампания,  говорих че моят приоритет са селата в нашата община и това не се е променило. В предишния мандат се инвестира главно в град Раковски, което до някъде е обяснимо, но моят приоритет е развитието на селата! Това ще е приоритета ми до края на мандата и вярвам, че след края на мандата обликът на селата ни ще изглежда значително по – подобрен. 

  • Благодаря Ви много за отделеното време! Надявам се да бъдете все така отзивчива и занапред. 

-Аз също благодаря! Беше удоволствие.