Обещано – Изпълнено: Новото детско отделение на болницата в Раковски е факт, Цветан Цветанов преряза лентата

Зам.председателят на ПП ГЕРБ участва в церемонията по откриването на новото крило на МБАЛ „Раковски“. Заедно с него лентата преряза и кметът на Раковски и административен секретар на ГЕРБ-Пловдив област Павел Гуджеров. На събитието присъстваха също народните представители от ГЕРБ – Пловдив област Младен Шишков и ген. Константин Попов, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, председателят на Общински съвет – Раковски Георги Лесов, зам.-кметове, общински съветници и кметове на населените места в общината.
За реализиране на обекта правителството на Бойко Борисов отпусна 150 000 лв. целеви средства. Общата стойност на новото крило е 550 000 лв., като 200 000 лв. от тях са от бюджета на община Раковски и 200 000 лв. от Търговското дружество на МБАЛ Раковски. В новото крило на здравното заведение ще се помещават детското отделение и административно – стопанският блок.

В южното крило на болницата е разположена легловата база за детското отделение (4 болнични стаи с по 2 легла със санитарен възел), както и стая за игра. В северното крило са разположени 4 приемни лекарски кабинета. На втория етаж над детските болнични стаи ще бъде административният блок на болницата.


По време на откриването Цветан Цветанов подчерта , че няма по-ценно нещо от здравето и че новата придобивка ще даде допълнително спокойствие на жителите на града.

“ За един управленец опитът е много важен, но не бива да подценяваме и енергията на младите. Доказателство за това са кметът Павел Гуджеров и депутатът Младен Шишков. Двамата работят в интерес на гражданите и сме длъжни да ги подкрепим в тази тяхна благородна мисия.“- подчерта Цветанов.

Днес поставяме още един гриф „Обещано-Изпълнено“ на нещо , което сме поели като ангажимент. В опита ми като политик най-много съм се учил от вас г-н Цветанов и от Ивелина Василева. Нещото , което съм научил между редовете е не бързай да обещаваш, обещавай внимателно, но когато ангажимента е поет трябва да бъде изпълнен. „- откри церемонията кметът Павел Гуджеров.

Гуджеров пожела на медицинския екип на болницата колкото може по-малко работа и пациенти.