Обезопасяват улици в Раковски с 20 „легнали полицаи“

Подобряването на инфраструктурата и уличната мрежа на гр.Раковски и полагането на новата асфалтова настилка отключи несъществуващ досега проблем със скоростта на моторните превозни средства и бе сериозна предпоставка за ПТП.

Община Раковски с ОП“ Благоустрояване и превенция“ обезопаси 20 улици в трите квартала на града с изкуствени неравности тип „легнал полицай“. Целта е да се намали скоростта.

Улиците са : ул. П.Парчевич 2бр.,ул.Москва 1бр.,ул. П.Евтимий 1бр.,ул.Завет 2бр.,ул.Шипка 1бр.,ул.Ал.Стамболийски 2бр., ул.Р.Даскалов 3бр., ул.Я. Яковски 2бр.,ул.Ц.Царковски 2бр., ул.Москва 1бр.,ул.П.Богдан 2бр., индустриална зона АББ -1бр.

След ремонта на бул.“ Г.С.Раковски“ в кв. Парчевич тя се превърна в скоростна отсечка за неразумни шофьори. Именно затова раковчани помолиха общинският кмет Павел Гуджеров да бъде монтирана регламентирана пътна неравност тип „легнал полицай“, която да ограничи високата скорост на преминаващите превозни средства и да намали риска от инциденти.

„Преди ремонта на улицата голям участък от пътя беше в дупки, които пречеха на автомобилите да преминават с висока скорост. В момента рискът от произшествие е висок“- писаха до кмета Гуджеров жителите на кв. Парчевич.

Трасето вече е обезопасено с няколко „легнали полицаи“.

„Дано поставянето на изкуствени неравности да охладят желанието на шофьорите да натискат газта по булеварда“- коментира Павел Гуджеров

„Благодаря на Община Раковски и на Кмета Павел Гуджеров за пътните лeгнали полицаи в квартал Парчевич“, „Също благодаря и за обезпрашаването на улиците и подмяната на флагчетата по булевард Раковски.“, „Браво на нашия кмет да продължава все така и да слага още легнали полицай за ограничаването на скоростта за движение. Благодарим!“- са само част от коментарите на благодарните раковчани в социалните мрежи.