Общинският кмет връчи грамота на директора на ОУ „Христо Ботев“

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров връчи грамота за постигнати високи резултати за учебната 2016-2017  година на директора на ОУ“Хр.Ботев“-Кремена Алексиева.Това се случи на редовното заседание на ОБС-Раковски в последния ден на месец август.

Последната голяма награда, която е признание за качествата на образованието в община Раковски е с дата 27 юли т.г.,след като през 2016 г., г-жа Алексиева получи почетно отличие“Неофит Рилски “ от Министерството на образованието за цялостна трудова дейност и висок професионализъм в системата на българското  образование.

По-рано тази година на Националното състезание по външно оценяване от 4-ти и 7-ми клас  от 154 училища в Пловдивска област, от които са участвали от 4-ти клас, секировското училище е на 72-ро  място по среден успех.

От 140 участвали във Външното оценяване на 7-ми клас, местното учебно заведение е на 43-та позиция.Този факт от присъствието в челната позиция на ОУ“Христо Ботев“ носи удовлетворение на община Раковски.

„Образованието е ключова част в оформянето и съществуването на едно общество.Това е важна инвестиционна част в бъдещето на децата“-каза кметът Гуджеров,като награди директорката с грамота от името на община Раковски.

Той каза още, че това е една заслужена награда, като пожела да продължават да бъдат и дават добър пример като разпространяват добрата практика и пожънат още по-големи успехи.

„Благодаря на целия екип при ОУ“Христо Ботев“,с който заедно се трудим с много любов всеки ден в обучението и социализирането на децата“-коментира директорката Кремена Алексиева.