ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ВИКТОР УЗУНОВ: НЯМА МАЛОВАЖНИ ПРОБЛЕМИ ЩОМ КАСАЯТ ОБЩИНАТА

 Ретроспекция и равносметка в средата на третия мандат

 

Виктор Узунов е един от дойаените в Общински съвет -гр.Раковски. Три мандата общински съветник член на 2 от постоянните комисии в ОбС- „ТСУ“ и „Управление на общинска собственост“.

 

 17 години работи като автомобилен журналист и  прави авторското  предаване „Скорост“.

 Аз съм един от създателите на ГЕРБ в Раковски. Тримата с бившият кмет Иван Антонов и бившият депутат Георги Плачков бяхме първите, които повярвахме в  желанието  на ГЕРБ за промяна, защото имаше нужда от промяна.

Иван Лачев,  бивш кмет и партиен председател  на БСП подходи с недоверие и с насмешка към нас тогава. „Вие сте еднодневки “ бяха думите му относно създаването на структурата на ГЕРБ в Раковски. Определено ни подцени .

Мотивите ми да се кандидатирам за общински съветник бяха , че Раковски имаше крещяща нужда от промяна и  тази промяна да бъде осъществена от млади хора. Аз бях  най-възрастният в ГЕРБ тук и единствен със средно-специално образование. Всички останали бяха  младежи с висше образование.

Исках и чувствах , че мога да направя нещо добро за града ни. Роден съм в Пловдив, но тук живея вече толкова години, тук са родени и живеят децата ми .

В началото през първият ми мандат беше най-трудно. От 21 общински съветници само 9 беше групата на ГЕРБ. Не съм очаквал , че ще се сблъскам с толкова проблеми с местната власт. Гледаха на нас като на новобранци, като на хора , които не умеят нищо и гледаха да ни „прецакват“.Трудно ни беше да  убедим останалите политически представители в правотата на нашата кауза и компететност по текущите задачи на общината и да им докажем едновременно, че ние мислим включително и за тях.

Във вторият ми мандат нещата се случваха с по-малко перипетии. Първо защото вече бяхме повече хора в ОбС 12 от 21 съветници, но и кметът Иван Антонов вече имаше необходимите познания. Премиерът Бойко Борисов ни посещаваше много често, което допълнително влияеше на хората, че ние сме уважавани  не само като бастион на ГЕРБ, но и като управа.

Настоящият мандат е значително по-спокойно от гледна точка на това, че  вече имаме зад гърба си много направени неща. Но от друга кмета Павел Гуджеров дойде с нови идеи. Пример за това е ОП“Благоустрояване и превенция“.

Недоволни винаги ще има. Когато направихме детската ясла в Белозем, имаше подмятания защо вместо това не сме асфалтирали някоя улица. Ако бяхме го направили щяха да роптаят защо не сме построили детска ясла.

Няма маловажни въпроси в ОбС. Дори тези , които изглеждат рутинни крият изненада. Разбира се , че бюджета на общината е най-важен, тъй като това е план-сметката за година напред, но и данъци и наредби и всички точки от дневния ред на едно заседание на Общинския съвет са еднакво важни.