Отбелязване на 24 май в гр.Раковски

Денят на славянската писменост създадена от братята Кирил и Методий  и  българската просвета и култура -24 май бе отбелязан с тържества по общинските учебните и детски заведения. В двете основни училища на гр.Раковски-Христо Ботев и Христо Смирненски се проведоха тематична литературно-музикални програма пред многобройната публика.

Първо започна честването с химна „Върви народе възродени“в кв.Секирово в училищния двор, като след това г-жа Павлина Плачкова прочете поздравителен адрес от общинския кмет -Павел Гуджеров. Директорката Кремена Алексиева награди отличилите се през учебната година ученици и учители. Програмата продължи с песни и стихотворения поднесени с много ентусиазъм от децата.
Малко по-късно в салона на Н.Ч.“Кирил и Методий“ започна тържеството в кв.Ген.Николаево. Преди това обаче бяха поднесени венци пред паметника на двамата братя. Към края на концерта зам.кмет г-жа Таня Бакова поздрави с празника всички гости и награди заслужилите ученици за отличен успех и издигане авторитета на ОУ“Христо Смирненски“.
Велик и светъл празник е днес!Честит 24-май  на всички българи!