Откриха два тенис корта, баскетболно и стрийтболно игрище в Раковски, Павел Гуджеров:“ Ще развиваме спорта и в бъдеще“

Кметът на община Раковски преряза лентата на  два тенис корта, баскетболно и стрийтболно игрище в Раковски на скромна церемония. Новите спортни  съоръжения са част от мащабния проект на община Раковски за изграждането на многофункционален спортен комплекс в квартал „Нов център“. Средствата за новооткритите площадки  са около 300 000лв. изцяло от местният бюджет.

Предстои откриването на две футболни игрища  заложени в бюджетната програма на общината, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

„Дворът на едно училище, което никога не е функционирало и се бе превърнало в незаконно депо за строителни отпадъци сега започна да придобива изцяло нов вид. Изградени са два тенис корта, баскетболно и стрийтболно игрище. Предстои изграждането на футболни игрища. Моя мечта през следващият мандат е там да направим и закрит спортен басейн. Спортът  като цяло ще се стараем да развиваме и за в бъдеще.“- сподели при откриването Павел Гуджеров.

Освен асфалтирането на уличната инфраструкура, спортът винаги е бил сред приоритетите  на градоначалника.

Припомняме, че само преди по-малко от месец с  нови два одобрени проекта се похвалиха от общинска администрация в Раковски. Те са поредните класирали се и получили одобрение в мандата на кмета Павел Гуджеров.

Единият от тях е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ“Гео Милев“ в Белозем, а другият за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и оборудван с всичко необходимо за функционирането му. Стойността на проекта е 484 427,46 лв.

Площадката за екстремни спортове ще включва скейт и байк шанса и ще бъде изградена на терена на обособения огромен спортен център между двата квартала на Раковски „Секирово“ и „Ген.Николаево“. Стойността на одобрения проект е 81 978,30 лв.