ОУ „Хр. Ботев“ с претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание „Spelling Bee“

Основно училище ,,Христо Ботев” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на
Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Мариела Антонова от VI Б се класира на първо място в училищния кръг. Тя спелува правилно думата boredom и победи Натали Антонова от II А, която остана втора. И двете имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в град Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.