Патронен празник и Европейски ден на спорта в училище се проведе в ОУ „Христо Смирненски“

На 29.09.2017 г. ОУ“Христо Смирненски“ чества своя патронен празник. Водещи бяха Петър Димитров и Михаела Ячева. С рецитал на стихове от Христо Смирненски се изявиха учениците от седми клас Ивона Пищийска, Теодора Балабанска, Валентин Работов, Кристиян Николов, Пламен Рончев, Иван Луков и Мария Мирчева от пети клас.
Празникът продължи със спортни игри, в които се включиха всички ученици от начален курс и прогимназия – футбол, волейбол, народна топка, игри за най-малките;  рисуване върху платно на тема „Светът на Христо Смирненски“, в което участваха много ученици от първи и четвърти клас, заедно със своите учители. Заниманията увлякоха още много деца, които спонтанно се включиха в инициативите и се получи един чудесен празник, в който участваха всички.
Празникът завърши с голямо българско хоро, в което заедно танцуваха учители и ученици.

В същия ден се проведе Европейски ден на спорта в училище .
За втора поредна година ученици и учители се включиха в тази инициатива. Събитието  бе отбелязано със спортни игри, в които се включиха всички ученици от начален курс и прогимназия – футбол, волейбол, народна топка, игри за най-малките.
Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.
Основната цел на мероприятието  е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
В началото на учебната година ОУ „Христо Смирненски“ посрещна своите ученици с обновен училищен двор, в който е изградена нова площадка с фитнес уреди. Учениците с удоволствие спортуват на тях през свободното си време и изграждат интерес към фитнеса.
По рано през миналия месец на  27.09.2017 г. беше проведен и Европейски ден на фитнеса – той един от най-новите елементи на кампанията NowWeMOVE.