Павел Гуджеров даде старт на новата учебна година в Белозем

С впечатляващо тържество, гарнирано с богата музикална програма, приветствия и благопожелания бе огласен дворът на ОУ „Гео Милев“ в Белозем. Учители, ученици и родители заедно откриха учебната 2018/2019 година в местното школо.

Отец Елко от католическия храм в Белозем и отец Петър от местната православна църква отправиха благослов за здраве и молитва за успех в начинанията на всички присъстващи.

Официални гости на празника бяха кмета на община Раковски Павел Гуджеров и кмета на Белозем Иван Тачев.

В приветствието си към събралото се множество кметът Гуджеров подчерта, че българските училища са ковачници на бъдещето, а учителите техните ковачи. Градоначалникът се ангажира с обещанието, че в най-скоро време новият облик на физкултурния салон на училището ще е факт. В края на месец юли община Раковски входира проект по програмата за развитие на селските райони на стойност 500 000 хил. лв.и предвижда изграждането, оборудването и обзавеждането на физкултурен салон в училище „Гео Милев“ в Белозем.

Възпитаници на училището изпълниха тематични стихове, песни и танци. Изпълненията на малките танцьори от местната школа по танци „Тодорови“ въодушеви публиката и изпълни с емоции учениците и техните гости

По повод началото на новата учебната година кметът изпрати поздравителен адрес до всички училища на територията на общината. В обръщението се казва:

ДРАГИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,


Днес е 15 септември – Първият учебен ден! Пъстри цветя и грейнали усмивки отново са украсили училищния двор. С много вълнение и радост посрещаме тази дата. Празнува цяла България!
За нашия народ училището и знанието са нещо свято! Днес, когато живеем във време на разколебани ценности и традиции, мисията на българското училище и българските учители е още по-важна.
Като кмет на Община Раковски съм изключително горд, че в раковските училища и сега живее гордият възрожденски дух и желанието за напредък и обновление, завещани от достойните ни предци.
Много поводи сме имали да се гордеем с вашите успехи и постижения, скъпи учители и ученици. Знам, че зад победите ви в национални състезания, конкурси и олимпиади, зад спечелените проекти, стоят не само много труд и усърдие, но и много вложени душа и сърце, затова вашите отличия са ни толкова скъпи.
Уважаеми учители, вашият професионализъм, благородство и всеотдайност дава на бъдещото поколение увереност и сила, с които да върви напред. Не спирайте да се раздавате и нека в отплата винаги се радвате на обичта, доверието и уважението на своите възпитаници!
Скъпи ученици, пожелавам ви вълнуваща и незабравима учебна година, бъдете активни и любопитни за новото, мечтайте и следвайте смело мечтите си, утрешният ден ви принадлежи!
На най-развълнуваните в днешния ден – първокласниците, желая  щастливо пътуване в света на буквите и числата, много нови приятелства и забавления в училище!
Спорна и успешна нова учебна година за всички: малки и големи ученици, учители и родители!
НА ДОБЪР ЧАС!

За всички първолаци в общината пък общинска администрация бе подготвила сециален подарък – книжка с послание от кмета Павел Гуджеров.