Павел Гуджеров: Експедиция Непал 100% успешна

За поредната си успешна експедиция съобщи кметът на община Раковски – Павел Гуджеров.

Кметът, който отново бе съпровождан от съпругата си Анелия, сподели чрез личния си профил в социалните мрежи, че трите задачи, които си поставиха в самото начало на експедицията, а именно знамето на Община Раковски да изгрее над:

1. Базовия лагер на Еверест 5364м.

2. Връх Кала патар 5644м. 3

. Връх Айланд пийк 6189м. са изпълнени успешно.

С изкачването на връх Айланд пийк Гуджеров и съпругата му вече могат да се похвалят, че са изкачили успешно и шестхилядник. „Приключението Айслънд пийк беше страхотно. Обща продължителност около 19 часа от базов лагер до върха и връщане обратно в село Чукинг. Включваше около 500 метра ледено и скално катерене, както и спускане на рапел. Препоръчвам го на всички търсачи на силни усещания и хора, които искат да тестват себе си.“ – пише кметът в поста си.

Освен, че трите поставени задачи са били изпълнени кметът сподели и за една силно вълнуваща среща. Той и съпругата му са имали възможността да се запознаят с Нирмал Пурджа, припомняме, че преди време на Гуджеров бе зададен следният въпрос “С коя световно известна личност бихте искали да се срещнете?“ той бързо отговоря, че иска да се срещне с -Нирмал Пурджа, Илън Мъск, Ювал Харари. Така срещата с първата личност от трите, вече е факт.

Силно запомняща е срещата им и с най-добрата българска алпинистка Силвия Аздреева, която също е на Непал. Припомняме, че Силвия Аздреева посети град Раковски на 28 април, 2023 г. Като разказа на феновете си за нейните планински приключения и изнесе мотивационна лекция.

Гуджеров и съпругата му успяха да отдадат почит на великия български алпинист Христо Проданов и Скот Фишър, както и да видят един нов свят и да създадат нови приятелства. Семейството видя с очите си могъщия Еверест, Лхотце, Ама Даблам и още много от красотите на Непал.

За финал кметът благодари на Господ, че са се качили и слезли здрави от всички предвидени дестинации. Благодарности бяха отправени и към чудесния водач Георги Божинов, както и на непалския водач Angs Chiring Sherp.

Кметът не пропусна да благодари сърдечно на Боксов Клуб „Пашкулов“ – Раковски за чудесната физическа подготовка, която със съпругата му получиха. Сърдечни благодарности кметът отправи и на семейство си и всички близки и приятели, които им стискаха палци по време на непалското им приключение.

Сега за Павел и Анелия следва дългото слизане от планината и прибиране вкъщи. Предстои да се отдадат на семейство, работа и много тренировки преди следващото предизвикателство.