Павел Гуджеров стана почетен член на военно-патриотичната организация СОСЗР

На  последната за годината сесия на Общинския съвет в Раковски главният секретар на военно-патриотичната организация полковник от запаса Павел Станев обяви пред общинските съветници, кметове и заместник-кметове решението на Централния съвет за обявяване кмета на Общината Павел Гуджеров за почетен член на СОСЗР/Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва/.  Картата, грамотата и значката връчи председателят на СОСЗР генерал от резерва Златан Стойков. Той подчерта приноса на кмета за военно-патриотичното възпитание и подкрепата му за работата на Общинската организация на съюза, както и за ролята му при изграждането на паметник на загиналите във войните. Павел  Гуджеров благодари за високото доверие и изрази готовност да работи и занапред за издигане престижа на Българската армия и на запасното войнство.

В церемонията се включиха още председателят на Областния съвет на СОСЗР в Пловдив бригаден генерал от запаса Янко Янев, заместник-председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България в Пловдив подполковник от запаса Борис Гърнев, председателят на Общинската организация на СОСЗР подполковник от запаса Стефан Марушкин, председателят на Общинската организация на Съюза на ветераните от войните на България сержант от запаса Любомир Стрехин и други запасни и ветерани.

По-рано ген. Златан Стойков и кметът Павел Гуджеров подписаха договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване на помещение за офис на Общинската организация на СОСЗР. Обсъдена бе по-нататъшната съвместна работа, в т.ч. разширяването на комплекса около паметника на загиналите във войните. В разговора участва и председателят на Общинския съвет Георги Лесов. В реновирания площад „България“ на гр. Раковски ген. Стойков и кметът Павел Гуджеров засадиха дръвче  (канадски дъб) в изграждащата се алея в чест на 100 години от Първата световна война.